De Leather Working Group

De Leather Working Group is een non-profitorganisatie die verantwoordelijk is voor 's werelds toonaangevende milieucertificering voor de leerindustrie. Als multi-stakeholdergroep heeft LWG meer dan 1300 leden uit de hele leerketen. Sinds 2005 heeft Leather Working Group de beste milieupraktijken in de industrie geïdentificeerd en richtlijnen gegeven voor voortdurende verbetering. We bieden zelfs een reeks audittools om de milieuprestaties van leerfabrieken te beoordelen - en we certificeren degenen die aan onze normen voldoen. All onze tassen , portemonnees en accessoires

De Leather Working Group

Onze visie

De Leather Working Group is het nummer één wereldwijd erkend merk dat staat voor verantwoorde inkoop van leer voor de industrie en voor consumenten.

Onze missie

De Leather Working Group streeft ernaar de impact van de Leather Working Group toeleveringsketen op een holistische manier te verbeteren door de overkoepelende standaard voor leerproductie te worden, die alle elementen en actoren in de leerwaardeketen omvat.

De Leather Working Group

Auditprotocol leerfabrikant 

Het auditprotocol beoordeelt de milieuprestaties en naleving van leerfabrieken (ook wel leerlooierijen genoemd). Het leveren van milieuauditdiensten die milieuzorgaudits leveren met behulp van het nieuwste door de LWG goedgekeurde auditprotocol voor leerlooierijen in verschillende regio's van de wereld. Een doelstelling van de LWG is het creëren van een kader voor verbetering en daarom is het geven van advies, ondersteuning en begeleiding een belangrijk onderdeel van het auditproces. LWG keurt alleen onafhankelijke experts met ervaring in de leerindustrie en een uitgebreide kennis van de LWG-normen goed om namens ons audits uit te voeren. Ons auditteam streeft naar uitmuntendheid, onpartijdigheid en integriteit bij alles wat ze doen. LWG-goedgekeurde auditors moeten een streng interviewproces in meerdere fasen ondergaan, evenals training en onboarding-oefeningen samen met onze meest ervaren auditors.

Auditprotocol P7

P.7.0 is gepubliceerd op 22 februari 2021. We hebben P7.1 uitgebracht op 6 juli 2021 en P7.2 op 21 januari 2022. Protocol 7 werd verplicht op 22 augustus 2021, na de introductieperiode van 6 maanden. dit Protocol bevat de strengste eisen op gebied van de verwerking van het leer, hierdoor wordt de productie nog verder verduurzaamd. dit wordt gekenmerkt door de richtlijnen van het stroom verbruik, water verbruik, Afvalbeheer, Milieubeheersystemen, Lucht- en geluidsemissies, Afvalwaterbehandeling, Chemisch beheer, Gezondheid, veiligheid en nog meer factoren, deze factoren vormen de standaarden van het nieuwe P7 protocol die vanaf heden gehandhaafd moeten bij de productie.

Geschiedenis van de Leather Working Group

De Leather Working Group, opgericht in 2005, was het geesteskind van een groep bekende merken en toonaangevende leerfabrikanten die samenkwamen om zich te concentreren op duurzaamheid binnen de leerindustrie. De hoeksteen van de groep is het LWG Leather Manufacturer Audit Protocol - voor het eerst gelanceerd in 2006 om de milieuprestaties en praktische mogelijkheden van leerproductiefaciliteiten te beoordelen. Met versie 7.0 van het protocol is de audit in reikwijdte en diepte gegroeid om de belangrijkste gebieden van milieu-impact binnen het productieproces te beoordelen. We hebben in 2015 ook het LWG Trader Audit Protocol gelanceerd, als erkenning dat handelaren in leermaterialen een belangrijke rol spelen in de wereldwijde leerindustrie. Dit protocol heeft als bijkomend voordeel dat het traceerbaarheid in de gehele leerketen mogelijk maakt en de veiligheid garandeert In 2017 hebben we de LWG Chemical Management Module (CMM) gelanceerd, die is ontworpen om het gebruik, het beheer en de verwijdering van chemicaliën binnen hun fabriek door een leerfabrikant te beoordelen. De CMM is ook ontworpen om af te stemmen op de ZDHC MRSL voor leer, waardoor dubbele inspanningen voor onze leden worden geminimaliseerd. Tegenwoordig bestaat het uit meer dan 1000 leden uit de hele toeleveringsketen en biedt het meerdere certificeringsnormen voor verschillende belanghebbenden in de leerproductie-industrie.